Komentaras: „Lietuvos rytas“ karčius atsakymus jau žino (Video)



Noriu ir toliau norėsiu, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) karūna nepriklausytų vienam klubui. Deja, paskutinį penkmetį šis paikas noras yra visiška utopija.



Ar įsivaizduojate, kad kas nors šį sezoną dar galėtų pasikeisti iš esmės? Ar per pirmąsias dvi LKL finalo serijos rungtynes vidutiniškai 64 taškus rinkęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ pajėgus po 72 valandų laimėti Kaune prieš „Žalgirį“?

Ar Gediminas Orelikas iki tol bus pajėgus grumtis prieš Paulių Jankūną? Ar vilniečių gynyba sugebės pagauti Artūrą Milaknį, kuris nesumestų visko iš toli, ką padarė sekmadienio vakarą (4/4)? Ar Martynas Gecevičius staiga pradės demonstruoti pastangas atsilaisvinti nuo gynėjo ir pats sau susikurti progą metimui? Atsakymus giliai širdyje jūs turite. Juos turi ir „Lietuvos rytas“, tik pripažinti karčios tiesos dar nesinori.



Sostinės krepšininkai bandė pasinaudoti savo pranašumais (o jų tikrai nedaug). Esant Lukui Lekavičiui aikštėje stengėsi žalgirietį palikti prie kuo aukštesnio žaidėjo ir taip išnaudoti ūgio pranašumą. 2-3 kartus tokie bandymai baigėsi klaida ir greitais taškais į savąjį krepšį.

Antrojo kėlinio pabaigoje Jamesas Andersonas prisiminė gruodį vykusią žūtbūtinę Eurolygos dvikovą su Sasario „Dinamo“ ir tik sau žinomais keliais pelnė 2 taškus su pražanga. Tai privertė eilinį kartą Marcelo Nicola mosuoti rankomis ir nervingai taisytis vešlias garbanas.

„Comebackas“ trečiajame kėlinyje, kai nuo minus 18 buvo sugrįžta iki minus 7 vertas pagarbos. Bet tik tiek ši komanda ir verta – priartėti iki vienženklės ribos.

Labiausiai pagarbą man kelia Mindaugas Lukauskis. 36-erių panevėžietis pirmąsias 7 rungtynių minutes buvo vienintelis, kuris sugebėjo pelnyti taškus šeimininkams. Pirmajame kėlinyje puolėjas įmetė 8, o mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 13 taškų ir tiek pat naudingumo balų (antras rezultatas komandoje). Kalbame apie veteraną, kuris žaidė 34,38 minutės ir dengė „Žalgirio“ lyderius.

Komandos naudingumo balai – 94:51, rezultatyvūs perdavimai – 19:10, pataikymas iš toli – 10/17 (59 proc) prieš 5/19 (26 proc). Skaičiai, kurie iliustruoja ne tik mačą Vilniuje, bet ir bendrą komandų potenciją.

O „Žalgiris“ nieko gudraus nežaidžia. Remiasi tuo, kas puikiai veikė didžiąją dalį reguliaraus Eurolygos sezono – konstruktyviai ginasi, o puolime remiasi J. Andersono, Milaknio ir priekinės linijos įgūdžiais.

Tačiau to, pasirodo, visiškai pakanka, kad LKL čempionų taurė dar bent metams liktų Kaune.




alt








Balys Šmigelskas | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: