Italijos apžvalgininkas prognozuoja nesėkmingą „Žalgirio“ sezoną ir A. Trinchieri atleidimą

Italijos apžvalgininkas prognozuoja nesėkmingą „Žalgirio“ sezoną ir A. Trinchieri atleidimą

LKL nuotr.

Beveik visos naujajam Eurolygos sezonui besiruošiančios komandos turėjo ilgą draugiškų rungtynių maratoną bei parodė savo stipriąsias ir silpnąsias vietas, o kai kurios komandos pasipildė naujais žaidėjais ir pridėjo žvaigždžių.



Nemažai pokyčių vasarą įvyko ir „Žalgirio“ sudėtyje. Kauniečiai sulaukė septynių naujokų.

LKL vicečempionų gretas šį tarpsezonį papildė Bryantas Dunstonas, Ignas Brazdeikis, Sylvainas Francisco, Tyrone'as Wallace'as, Deividas Sirvydis, Mattas Mitchellas ir Alenas Smailagičius.

Primename, kad praėjusį sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje iškovojo 14 pergalių, patyrė 20 pralaimėjimų bei užėmė 14 vietą.


Tuo metu italų krepšinio portalas „BasketItaly.it“ mano, kad šis sezonas Andrea Trinchieri bus sudėtingas, o gali kainuoti net vietą komandoje. Jie taip pat įvertino kiekvieną Eurolygos komandą ir kaip galėtų atrodyti jų potencialas.

Tiesa, A. Trinchieri italų apžvalgininko prognozė neturėtų patikti. Jis „Žalgirio“ klubą mato tik 14-15 vietoje.

„Kauniečiai vasarą neteko savo komandos lyderio Keenano Evanso, bet turės ilgą atsarginių suolą. „Žalgirį“ sustiprino tokie žaidėjai, kaip Sylvainas Francisco, Bryantas Dunstonas ir Alenas Smailagičius. Nuo šių trijų žaidėjų žaidimo priklausys ir visas „Žalgirio“ sezonas. „Žalgirio“ minusas - kukli priekinė linija, o pliusas - didelis gynėjų skaičius.

„Žalgirio“ laukia sudėtingas tvarkaraštis, o pirmajame mače susikaus su „Barcelona“ ekipa, kurie siekia sugrįžti į finalo ketvertą. Po šio mačo A. Trinchierio auklėtinių lauks išvykų maratonas, kur jie sužais trejas rungtynes. Jų varžovai bus - Pirėjo „Olympiacos“, Bolonijos „Virtus“ ir Milano „Emporio Armani“. Visos šios komandos atliko puikius tarpsezonio darbus, todėl iškovoti bent vieną pergalę bus itin sudėtinga.

Po sudėtingos sezono pradžios kauniečių lauks šiek tiek lengvesnis tvarkaraštis, bet prasti rezultatai gali stipriai atsiliepti dabartiniam treneriui Andrea Trinchieri. Keli netikėti pralaimėjimai gali kainuoti vietą trenerio poste. Šiuo metu tai realiausias scenarijus“, - prognozuoja „BasketItaly.it“ apžvalgininkai.

„BasketItaly.it“ prognozuojama šio sezono rikiuotė:

1/2. Atėnų „Panathinaikos“

1/2. Pirėjo „Olympiacos“
3/5. Stambulo „Fenerbahče“
3/5. Madrido „Real“
3/5. „Monaco“
6. „Barcelona“
7/8. Milano „Emporio Armani“

7/8. Stambulo „Anadolu Efes“
9/12. Belgrado „Partizan“
9/12. Vitorijos „Baskonia“
9/12. Bolonijos „Virtus“
9/12. Belgrado „Crvena Zvezda“
13. Miuncheno „Bayern“

14/15. Kauno „Žalgiris“
14/15. Tel Avivo „Maccabi“
16. „Paris“
17/18. Vilerbano ASVEL
17/18. Berlyno ALBA

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: