„Bulls“ treneris pareiškė, kad M. Buzelis šį sezoną gali žaisti G lygoje

„Bulls“ treneris pareiškė, kad M. Buzelis šį sezoną gali žaisti G lygoje

11-uoju šaukimu Čikagos „Bulls“ klubo NBA naujokų biržoje pašauktas Matas Buzelis gali šį sezoną būti paskolintas G lygos komandai.



Tai atskleidė „Bulls“ vyr. treneris Billy Donovanas.

Pasak jo, lietuvis dėl greitesnio tobulėjimo gali būti išsiųstas į dukterinę G lygos komandą.

„Reikia padėti jaunam žaidėjui suprasti kaip laimėti ir tapti sėkmingu žaidėju. Faktas, bet viskas sukasi aplink žaidybinę rutiną. Galvojama, kad turi mesti žaidėją 35 minutes į aikštę, leisti daryti jam klaidas ir jis taip tobulės


Jaunam žaidėjui turi padėti suprasti, kas veda į pergales, kas tave daro sėkmingu krepšininku. Ar minutės yra to dalis? Žinoma. Nesėkmės? Irgi taip. Jaunam žaidėjui svarbu susikurti rutiną, ką jie daro, kaip atsigauna. Jie turi užsidirbti minutes, dėl to į kiekvienas rungtynes eisime mėgindami jas laimėti.

Kalbant apie Buzelį, dalis jo tobulėjimo yra laikas aikštelėje, bet taip pat reikia išvystyti rutiną, jam reikia suprasti lygą, suprasti, prieš ką jis rungtyniauja.

Galbūt bus situacija, kai susėsime su Artūru bei nuspręsime, kad jis turi keltis į G lygą, kur jų gautų daugiau. Žaidėjo tobulinimas yra didžiulis procesas, kuris susideda ne vien iš žaidimo, metimo ar kamuolio varymo. Jauni žaidėjai neturi tiek patirties, nes tai ateina su laiku, o būtent šie dalykai lemia pergales“, - kalbėjo B. Donovanas.

Primename, kad M. Buzelis su „Bulls“ sudarė ketverių metų naujoko kontraktą. Sutarties vertė turėtų siekti 24 mln. JAV dolerių prieš mokesčius.

Tai reiškia, kad pirmą sezoną mūsiškis gaus 5,21 mln. JAV dolerių, o antrąjį - 5,47 mln. JAV dolerių.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: