Rusijos sirgalius apie Lietuvos fanus: „Tai yra kažkas fantastiško“

Su Rusijos rinktine jau ketverius metus važinėjantis ir ją palaikantis sirgalius Andrėjus sako, jog Rusijos ekipa šiais metais pasirodė puikiai ir tikisi, jog kitąmet rusai žais Olimpinėse žaidynėse Londone.

- Kodėl nusprendėte atvykti į Lietuvą stebėti krepšinio čempionato?, - "BasketZone.lt" portalas paklausė 36-erių metų sirgaliaus iš Maskvos.

- Jau daugiau nei ketverius metus su Rusijos rinktinė keliauju po įvairius čempionatus ir ją palaikau. Šie metai – ne išimtis. Džiaugiuosi, jog šiemet, mes pasirodėme labai gerai, todėl ir kelionė į Lietuvą susiklostė puikiai.

- Pusfinalyje jūsų šalies rinktinė nusileido Prancūzijos rinktinei. Kas lėmė pralaimėjimą?

- Prancūzijos rinktinė žaidė geriau už mus. Mes nesugebėjome apsiginti nuo greitų atakų. Bet reikia žiūrėti į priekį. Mažajame finale sutriuškinsime makedonus.

- Makedonija yra juodasis šio čempionato arkliukas. Manote, jog Rusija juos sutriuškins?

- Tikrai taip. Rusijos krepšininkai yra aukštesnio meistriškumo. Neabejoju, jog iškovosime bronzos medalius.

- Kitais metais žaisite atrankos turnyre dėl vietos Londono olimpinėse žaidynėse. Kokie Rusijos rinktinės šansai ten patekti?

- Rusija privalo ten žaisti. Girdėjau, kad kitais metais Olimpiados atranka gali būti surengta Rusijoje. Savi sirgaliai padės pasiekti tikslą. Nesvarbu kokie žaidėjai kitais metais rungtyniautu, kas treniruotų rinktinę, mes privalėsime ten žaisti. O jei ir nepasisektų, savo komandą mes mylėsime ir palaikysime taip, kaip darome tai šiandien.

- Kaip įvertintumėte Rusijos žaidimą viso čempionato metu?

- Tik teigiamai. Iškovojome daugybę pergalių ir tik pusfinalyje nusileidome Prancūzijai. Žaidimas buvo geras. Treneris Davidas Blattas dar kartą įrodė, jog yra vienas geriausių trenerių pasaulyje. Gerai čempionate žaidė Andrėjus Kirilenko ir Viktoras Chryapa. Taip pat nustebino Aleksėjus Švedas. Šis žaidėjas ateityje bus nuostabus.

- Kaip manote, ar Lietuva tinkama vieta rengti krepšinio čempionatus?

- Be abejonės, Lietuva tam puikiausia vieta. Čia visi myli krepšinį, čempionato organizacija – aukštos klasės. Nėra kuo skųstis. Mano nuomone, čia bus surengtas dar ne vienas krepšinio čempionatas.

- Ar stebėjote kaip žaidė Lietuvos rinktinė. Kaip vertinate šios šalies pasirodymą čempionate?

- Gaila, kad jūsų šalis jau ketvirtfinalyje iškrito. Jūsų rinktinė tikrai stipri ir verta finalo. Prieš čempionatą maniau, jog finale susikaus Rusija ir Lietuva. Gaila, jog taip neatsitiko. Jūs turite puikius žaidėjus: Jasikevičius, Songaila, Kalnietis, Kaukėnas, Javtokas Lavrinovičius - aukščiausios klasės krepšininkai. Taip pat reikia paminėti, jog jaunieji Lietuvos rinktinės krepšininkai, taip pat puikūs. Jūsų rinktinės laukia šviesi ateitis. 

Ką galite pasakyti apie Lietuvos rinktinės sirgalius?

- Tai yra kažkas fantastiško. Pirmą kartą mačiau, kad 15 tūkstančių sirgalių gieda Lietuvos himną ar skanduoja jūsų šalies vardą. Tai - neįtikėtina. Lietuvos sirgaliai tikrai yra vieni iš geriausių pasaulyje. Mūsų sirgaliams dar reikia pasimokyti to.

- Ką palaikysite šio čempionato finale?

- Nežinau, galbūt Prancūziją. Svarbiausia, kad būtų demonstruojamas aukščiausios klasės krepšinis. Tikiuosi finalas bus atkaklus. 

 

Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: