Apžvalgininkas apie LKF sutartį su „Huawei”: Skandalas!

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir tarptautinė informacijos ir ryšio technologijų įmonė „Huawei“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią bendrovė tapo pagrindine Lietuvos krepšinio federacijos ir rinktinių rėmėja.



„Huawei” prie LKF  rėmėjų rato prisijungia po 5 metų pertraukos.

Tuo tarpu Vilniaus politikos analizės instituto analitikas, apžvalgininkas Marius Laurinavičius pirmasis sukritikavo LKF sprendimą savo „Facebook“ paskyroje.

„Antrąja Lietuvos religija kartais net pavadinamas krepšinis - prieš šalies nacionalinį saugumą?


Kai visas demokratinis pasaulis pradeda suprasti Kinijos apskritai ir "Huawei" bendrovės konkrečiai keliamas grėsmes (prisiminkime nors ir sunkiai, bet priimtus Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos sprendimus) Lietuvoje pasirašoma tokia sutartis...

Kas dedasi Arvydo Sabonio ir visos krepšinio federacijos galvose, sunku net įsivaizduoti.

Tačiau iš esmės visa kaltė (o toks "Huawei" propagavimas tiesiogiai susijęs ir su Lietuvos nacionaliniu saugumu) tenka dabartinei Lietuvos valdžiai (pradedant Vyriausybe ir užsienio reikalų ministru bei baigiant prezidentu, kuris tiesiogiai atsakingas už užsienio politiką ir šalies saugumo reikalus), kuri niekaip nesugeba suformuluoti Lietuvos pozicijos Kinijos ir jos keliamų grėsmių atžvilgiu.

LIETUVA VIENINTELĖ IŠ REGIONO ŠALIŲ IKI ŠIOL NĖRA PASIRAŠIUSI NET MEMORANDUMO SU JAV DĖL 5G RYŠIO PLĖTROS (tiksliau šio ryšio neplėtojimo "Huawei" technologijų pagrindu), nėra aiškios pozicijos kitais klausimais.

Tad ar nuostabu, kad, matydami tokį valdžios trypčiojimą, kai kas nusprendžia, jog pinigai nekvepia...

O šie pinigai tikrai LABAI SMIRDA... Bet blogiausia, kad ta smarvė gali persmelkti ne vien krepšinio federaciją ir net ne vien patį krepšinį... Ta smarvė gali rimtai atsiliepti ir Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Ir svarbiausia, jog panašu, kad niekam tai visiškai nerūpi - nei Seimo rinkimams besiruošiantiems politikams, nei ekspertams, nei žurnalistams. Prisipažinsiu, kad aš pats pamačiau tik dabar, bet tyla dėl žinios, kuri paskelbta jau daugiau kaip prieš parą, tikrai stebina...”, - rašė Marius Laurinavičius.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: