Ispanai kritikuoja Š. Jasikevičiaus sprendimus: „Jis turi prisiimti dalį kaltės dėl šio fiasko“

Ispanai kritikuoja Š. Jasikevičiaus sprendimus: „Jis turi prisiimti dalį kaltės dėl šio fiasko“

Barcelona nuotr.

Šarūnui Jasikevičiui nepavyko su "Barcelona" komanda triumfuoti Eurolygoje. Lietuvio vadovaujami katalonai finale 81:86 turėjo pripažinti Stambulo "Anadolu Efes" pranašumą.



Š.Jasikevičiui, tai buvo pirmasis pralaimėtas Eurolygos finalas. Iki tol strategas laimėjo visas ketverias žaistas finalo rungtynes būdamas krepšininku (2003, 2004, 2005, 2009 m.).

Po šio pralaimėjimo į Šarą smigo Ispanijos žiniasklaidos kritikos strėlės.

„Marca“ apžvalgininkas Jorge Quirogas teigė, jog „Barcos“ pralaimėjimas Eurolygos finale yra tikras smūgis klubo ambicijoms.


„Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždės Shane'as Larkinas ir Vasilije Micičius vėl nukankino katalonus, o Pau Gasolis lieka be pirmojo titulo. Tai pralaimėjimas, kuris yra didelis smūgis ambicijoms. Per pastaruosius metus į Barsą atvyko Cory Higginsas, Brandonas Davieasas, Nikola Mirotičius ir Aleksas Abrinesas. Tačiau to neužteko iškovoti Eurolygos titulo. Tai yra absoliutus fiasko

Labai blankiai sužaidė Nikola Mirotičius. Jis parodė, kad yra silpnas psichologiškai. Tai išdavė jo kūno kalba. Geriausiai apmokamas žaidėjas Europos krepšinio istorijoje negali taip žaisti finale.

Prie pralaimėjimo prisidėjo ir blogi Šaro sprendimai. Mačo pradžioje Šaras buvo itin nervingas, o tai išbalansavo ir pačius žaidėjus. Vėliau Jasikevičius nesureagavo, kuomet „Anadolu Efes“ pakeitė gynybos sistemą, o tada „Barca“ pradėjo klysti puolime.

Labai keista, jog Šaras nepanaudojo dviejų žaidėjų. Adamas Hanga sužaidė kelias sekundes, o Pierre’as Oriola net nerungtyniavo finalo ketverte. A. Hanga buvo tas žaidėjas, kuris galėjo apsiginti nuo Micičiaus ir Larkino, bet tai darė traumos padarinius jautęs Nickas Calathesas, kuris sunkiai judėjo bei greitai pavargdavo. Lietuvis turi prisiimti dalį kaltės dėl šio fiasko“, - teigė apžvalgininkas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: