„Crvena Zvezda“ reikalauja griežčiausios bausmės: Eurolyga turi diskvalifikuoti „Žalgirį“

„Crvena Zvezda“ reikalauja griežčiausios bausmės: Eurolyga turi diskvalifikuoti „Žalgirį“

Pauliaus Jankūno atsisveikinimo su Eurolyga rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje sekmadienį tapo itin karštos ir emocingos dėl su krepšiniu nesusijusių priežasčių.



Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Po šio mačo Serbijos krepšinio visuomenė pasmerkė „Žalgirį“ ir jo fanus, o savo komentarą pateikė ir pats „Crvena Zvezda“ komandos prezidentas Nebojša Čovičius.


Pasak N. Čovičiaus, „Žalgiris“ turi sulaukti pačios griežčiausios bausmės - diskvalifikacijos.

„Tai, kas nutiko Kaune, negali daugiau pasikartoti. Klubas jau išplatino pranešimą ir mes reikalaujame, jog Eurolyga kuo greičiau nubaustų juos. Mes Eurolygai pateikiame visus įmanomus įrodymus. Akivaizdu, kad tai planuota politinė akcija.

Eurolygos sprendimas turi būti pats griežčiausias - didelė bauda ir diskvalifikacija. Tai turi tapti pavyzdžiu visiems, jog ateityje tokie dalykai nepasikartotų“, - teigė N. Čovičius.

Šiuo metu Eurolyga atlieka tyrimą, o „Žalgiriui“ gali grėsti bauda nuo 30 tūkst. eurų iki 280 tūkst. eurų, draudimas žiūrovams lankytis arenoje nuo 1 mėn. iki 1 metų ir laikina diskvalifikacija iš Eurolygos turnyrų nuo 1 iki 4 metų.

Primename, kad pirmadienį „Crvena Zvezda“ išplatino savo komentarą. Pasak serbų, „Žalgirio“ fanai inicijavo incidentus, specialiai įžeidinėjo Serbijos tautą, politizavo rungtynes bei negerbė „Crvena Zvezda“ komandos.

„Belgrado klubas nori sustabdyti tolimesnės spekuliacijas ir apsaugoti žaidėjus nuo politikavimo, yra priverstas paskelbti savo įvykių versiją. Esame Serbijos sporto atstovai ir turime aiškią poziciją konflikto Ukrainoje atžvilgiu. Komunikavome su Eurolyga ir „Žalgiriu“ porą dienų prieš rungtynes ir nenorėjome leisti politizacijos.

Mes taip pat paaiškinome, kad negalvojame, jog galima manipuliuoti ir politizuoti humaniškiausią ir universaliausią šūkį „STOP WAR“.


Tiek žaidėjai, tiek visas komandos personalas vadovavosi nurodymais. Mes palaikome Aaroną White'ą, kuris yra puolamas viešoje erdvėje. Dėl šios priežasties apeliuojame į visus „Crvena Zvezda“ žaidėjus nesmerkti Aarono White'o ir nemaišyti sporto su politika. Raginame fanus palaikyti jį kaip sportininką, nes nuo pat atėjimo į Belgrado ekipą jis elgiasi kaip tikras profesionalas.

Labai apgailestaujame, kad mūsų prašymas nenešti mums plakato su Ukrainos vėliavos spalvomis, nebuvo išgirstas. Visa tai virto į politinį spektaklį ir smarkiai pažeidė Eurolygos pagrindinius principus.

Mes turime teisę laukti Eurolygos reakcijos į įvykius, kurie įvyko Kaune. Jie turi būti nubausti už politikavimą, incidentą tribūnose, įžeidinėjimą mūsų šalies ir sirgalių. Nes priešingu atveju, bus atvertos durys visiems Eurolygos dalyviams išnaudoti namų rungtynes politikavimui, o ne sportui


Ar po vakar įvykių „Crvena Zvezda“ dabar prieš savo namų rungtynes gali sąžiningai prašyti laikyti plakatą „Kosovas yra Serbija“?

Mūsų klubas visada pasisako už taiką, ką mes parodėme plakatais „Stop karui“ po konflikto Ukrainoje pradžios“, - rašė „Crvena Zvezda“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: