S. Tarakanovas apsijuokė: „Lietuviai yra pikti, nes nebeturi dujų bei negali išmaitinti savo šeimų“

S. Tarakanovas apsijuokė: „Lietuviai yra pikti, nes nebeturi dujų bei negali išmaitinti savo šeimų“

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje į Pauliaus Jankūno palydėtuves Eurolygoje ir paskutines šio sezono kauniečių rungtynes stipriausiame Europos turnyre susirinkę sirgaliai išreiškė didelį nepasitenkinimą Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkų poelgiu.



Prieš rungtynes „Crvena Zvezda“ komandos krepšininkai neprisijungė prie žalgiriečių, kurie laikė plakatą „Stabdykite karą“ Ukrainos vėliavos spalvų fone.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Toks „Žalgirio“ fanų elgesys nepraslydo pro Rusijos spaudos akis. Apie tai pasisakyti nusprendė Rusijos krepšinio legenda, 1998 metų olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas.


Jis teigė, kad tokios „Žalgirio“ fanų provokacijos yra bjaurios ir to negali būti krepšinyje.

Juokingiausia, kad S. Tarakanovas savo komentare pareiškė, jog lietuviai šiuo metu neturi dujų ir dėl to keršija Rusijai.

„Tai atrodė prastai. Kaune viskas buvo nukreipta prieš varžovus, kad išmuštų serbų ekipą ir sirgalius iš pusiausvyros. Tribūnose pasirodė NATO vėliavos, akivaizdžiai primenančios Jugoslavijos bombardavimą 1999 metais.

„Žalgiris“ eilinį kartą maišo sportą ir politiką. Akivaizdu, jog krepšinis atsidūrė antrame plane, o fanai sutelkė dėmesį į politikavimą. Lietuvos žmonės yra pikti ant savo šalies politikų. Lietuviai dabar nebeturi dujų, ir jie dabar turi galvoti, kaip išmaitinti savo šeimas. Jie pikti ant Rusijos ir viso pasaulio. Bet kuriuo atveju, Eurolygoje to negali būti. Rusijos atžvilgiu dabar yra daromi bjaurūs dalykai. Tai turi būti sustabdyta“, - kalbėjo rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: