„Ryto Balsas“: „Absoliuti destrukcija tiek aikštėje, tiek ant suolo“

„Ryto Balsas“: „Absoliuti destrukcija tiek aikštėje, tiek ant suolo“

FIBA nuotr.

Panevėžio „Lietkabelis“ rungtynes pradėjo vangiau, bet galiausiai perėmė iniciatyvą ir pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ kovas dėl aukso.



Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje 77:68 (17:26, 19:10, 27:17, 14:15) įveikė Vilniaus „Rytą“. Serija iki keturių pergalių dabar keliasi į Panevėžį, kur rungtynės vyks sekmadienį.

Po mačo savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kaip neseniai viena, berods, Dainiaus Adomaičio pasakyta frazė - "serija prasideda, kuomet kažkas laimi išvykoje". Gaila, bet vakar serija prasidėjo ir ją pradėjo tikrai ne "Rytas".


Labai gaila pralaimėti rungtynes, kurias pradedi 12-0 ir rungtynių pradžioje, atrodo, varžovas neturi jokių šansų galvoti apie pergalę. Tačiau vakar, panašiai kaip ir KMT turnyro pusfinalyje, gera pradžia buvo ne į naudą. Gerą startinį penketą išrinkęs Giedrius Žibėnas neberado rakto į sėkmingą žaidimą, kai rungtynes pradėjusiems krepšininkams reikėjo poilsio.

Kalbant apie pagrindinį dalyką vakar, reikėtų išskirti Ivaną Buvą. LKL MVP laimėjęs kroatas, akivaizdu, kamuojamas psichologinių problemų dėl ko turi kentėti visa komanda. Absoliuti destrukcija tiek aikštėje, tiek ant suolo. Sunkiai suvokiamas elgesys minutės pertraukėlių metu. Iš rezultatyviausio ir naudingiausio komandos krepšininko tikiesi pagalbos ir lyderystės, o ne savo ego rodymo ir komandos emocijos darkymu. Ivan Buva turi rimtai pagalvoti, o jei niekas nesikeis, turbūt reikėtų imtis ir drastiško sprendimo.

Jau sekmadienį išvyka į Panevėžį, o iki jos daug ką pagalvoti turi tiek trenerių štabas, tiek ir žaidėjai individualiai. Laukia itin sunkios rungtynės, kuriose kartoti pirmojo mačo klaidas tiesiog negalima.

P.S Serija ilga, tad paneigti išankstines prognozes laiko "Rytas" dar turi, belieka rasti savyje jėgų nepaleisti vėjais istorinio šanso!“, - rašė „Ryto Balsas“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: