Lazdynėliuose – „Ryto“ treniruotė su kvartalo vaikais

Lazdynėliuose – „Ryto“ treniruotė su kvartalo vaikais

Pirmadienį daugiabučių komplekse „Lazdynėlių vingis“ vyko Vilniaus „Ryto“ treniruotė su vietos gyventojais. Tai – pirmasis, bet ne paskutinis NT plėtros bendrovės HOMA partnerystės su „Rytu“ vaisius už arenų ribų.



Treniruotę, kurioje susirinko „Lazdynėlių vingio“ vaikai ir jų tėveliai, vedė komandos treneriai Gustas Maskoliūnas ir Georgios Dedas, o treniruotis padėjo šiemet prie „Ryto“ prisijungęs, vienu iš komandos lyderių projektuojamas Ignas Sargiūnas.

„Ryto“ atstovai su rajono vaikais mokėsi žaidimo technikų bei taktikų, taip pat tiesiog susipažino bei pasidalino savo ateities lūkesčiais ir ambicijomis.

„Ryto“ gynėjas, 2023-2024 m. LKL sezono „Metų proveržio“ titulo laureatas Ignas Sargiūnas sakė, kad tokie susitikimai su jaunąja karta jai gali suteikti daug daugiau nei tik išmokti praktiniai žaidimo aspektai.


„Sporte dažnai lemiamos įtakos turi įkvėpimas ir motyvacija, ypač tarp pradedančiųjų, todėl ne tik džiaugiuosi kaskart galėdamas pasidalinti savo patirtimi, bet ir tikiuosi, kad tokios akimirkos vaikams gali pakeisti jų požiūrį į krepšinį, ar bet kokį kitokį fizinį aktyvumą“, – kalbėjo I. Sargiūnas.

Jam antrino ir „Ryto“ treneris Gustas Maskoliūnas, tvirtinęs, kad klubas visada ieško galimybių būti arčiau vilniečių ir už arenų ribų.

„Sostinėje „Rytas“ yra daugiau nei komanda, tai – dalis Vilniaus identiteto, todėl džiaugiamės ne tik dalyvaudami bendruomenių veikloje, bet ir galėdami pasidalinti savo patirtimi bei prisidėti prie būsimosios kartos augimo“, – teigė G. Maskoliūnas.

Treniruotė „Lazdynėlių vingyje“ buvo pirma NT vystytojos HOMA iniciatyva stiprinant gyventojų ir klubo bendruomenes. Praėjusią savaitę kompanija paskelbė tapusi auksine „Ryto“ rėmėja.

„Tie, kas mus artimiau pažįsta, puikiai žino, kad sportas ir ryšiai su bendruomenėmis yra vienos svarbiausių mūsų veiklos krypčių – tiek kaip verslo grupės, tiek ir kaip atskirų mūsų kolegų. Džiaugiuosi, kad visa tai kartu su „Ryto“ klubu galime paversti puikiomis patirtimis mūsų projektų gyventojams. Neabejoju, kad tai ne paskutinė bendra tokio pobūdžio iniciatyva“, – sakė „Homa Group“ vadovė Jurgita Kveselaitė.

„Homa Group“ yra daugiau kaip 15 metų veikianti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė, besispecializuojanti ilgaamžiuose ir patogiuose gyvenamuosiuose projektuose.

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: