Pirmosios NKL savaitės MVP tapęs D. Tarvydas: „Nesinorėjo kažkur išvykti“

Pirmosios NKL savaitės MVP tapęs D. Tarvydas: „Nesinorėjo kažkur išvykti“

Į „7bet-NKL“ čempionatą grįžęs Darius Tarvydas jau pirmąją savaitę visiems priminė apie save.



Rytoj 33-iąjį gimtadienį švęsiantis Ukmergės „Steko“ puolėjas praėjusią savaitę per dvejas rungtynes vidutiniškai fiksavo 23,5 taško, 3,5 atkovoto kamuolio, 4 rezultatyvių perdavimų, 3,5 perimto kamuolio bei 28 naudingumo balų rodiklius.

Pirmoje sezono akistatoje su Kauno „Žalgiriu-2“ spindėjęs 200 cm ūgio krepšininkas pakartojo karjeros naudingumo balų rekordą „7bet-NKL“.

Tarvydas per 28 minutes žalgiriečiams atseikėjo 29 taškus (8/10 dvit., 2/4 trit., 7/7 baud.), sugriebė 3 kamuolius, įsirašė 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir sukaupė 37 efektyvumo balus.


Kitą dvikovą su Plungės „Olimpu“ puolėjas baigė savo sąskaitoje turėdamas 18 taškų (9/12 dvit.), 4 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus, 2 perimtus kamuolius bei 19 naudingumo balų per 29 žaidimo minutes.

„Na, tos rungtynės su žalgiriečiais buvo tokios truputį netikėtos, nes nesijaučiau geriausios sportinės formos, – atviravo puolėjas. – Aišku, visada tikiuosi sėkmingų rungtynių, tačiau nesitikėjau, kad jos bus taip greitai. Kadangi rugpjūtį to sporto nebuvo itin daug, o rugsėjį žingsnis po žingsnio pradėjau įeidinėti į formą.“

Kartu su Lietuvos trijulių rinktine nuo vasario sportavęs Tarvydas kovojo dėl vietos galutiniame 3x3 rinktinės ketvertuke, tačiau į jį nepateko. „Steko“ naujokas prakalbo ir apie kitokią 3x3 bei 5x5 krepšinio dinamiką.    

„Gal ir taip, ir ne. Jaučiasi dar tas skirtumas, erdvės, skiriasi krepšinio niuansai, tai reikia laiko priprasti. Gerai, kad turėjome draugiškų rungtynių, tad po truputį ritmas ateina, – apie pagrindinius skirtumus kalbėjo krepšininkas. – Iš tikrųjų 3x3 krepšinis irgi man davė nemažai – jaučiuosi agresyvesnis ir labiau žaidžiantis su kamuoliu.“

Pusantrų metų klubinio 5x5 krepšinio nežaidęs ir šiuo metu sostinėje gyvenantis puolėjas teigė, jog pagrindinis prioritetas renkantis kitą karjeros stotelę buvo namai.

„Nelabai ir turėjau daug variantų, nesinorėjo kažkur išvykti, kadangi noras buvo likti Vilniuje ir „Stekas“ buvo vienintelis variantas, – neslėpė geriausias „7bet-NKL“ savaitės žaidėjas. – Pažįstu daug esamų komandos draugų, gerai jaučiuosi, todėl sezoną nusprendžiau pradėti čia, o kaip bus toliau – matysime. Tikrai džiaugiuosi grįžęs į „Steko“ klubą.“

Ukmergiškiai sezoną pradėjo dviem užtikrintomis pergalėmis, o tai geriausias klubo startas antrame pagal pajėgumą čempionate per trejus metus.  


„Ateiname žaisti rungtynes iš rungtynių ir tiek, manau, mes dar patys nelabai suprantame, kokioje vietoje esame kaip komanda, – pasakojo puolėjas. – Šiais metais lyga atrodo sustiprėjusi, yra daug panašaus pajėgumo komandų, gerų žaidėjų. Norime laimėti kiekvieną akistatą, stengiamės, tokie ir tikslai.

O mikroklimatas komandoje – labai geras. Visi tikrai gerai sutariame tiek tarp žaidėjų, tiek ir su treneriais, tad viskas yra puiku. Žaidimas irgi po truputį gerėja – tai jaučiasi, kai tik susirinkome, kas savaitę dedame po žingsnelį priekį. Smagu, jog pavyko laimėti pirmus du mačus, tikiuosi šią savaitę taip pat iškovoti dar pergalių. Belieka tik gerinti žaidimą, kad būtume be traumų bei kartu judėtume į priekį.“

Žaidžiančiuoju Ukmergės ekipos vyriausiuoju treneriu visą praėjusį sezoną buvęs Justas Sinica, priešingai negu pernai, prie komandos suoliuko pastebimas be „Steko“ aprangos. Anot Tarvydo, strategas šiemet dviejų vaidmenų apsiimti neketina.


„Taip, jis žaisti nelabai planuoja ir nelabai nori, bet jei bus traumų, gal ir žengs į aikštelę, nežinau, – juokėsi Tarvydas. – Praėjusį sezoną buvo gana sunku, šiemet Justui jau nebereikia per dvi pozicijas daryti visko. Kol kas viskas tikrai gerai, jis puikiai vadovauja, priima teisingus sprendimus ir išlaiko gerą mūsų žaidimo braižą.“

Ukmergiškiai šiandien 19 val. namų tvirtovėje priims Šakių „Vyčio-VDU“ ekipą. Rungtynes transliuos LRT.lt portalas.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: