Tapęs LKF vadovu A.Sabonis: „Dėsiu visas pastangas, kad būtų ne blogiau, o tik geriau“


 

Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis per šiandien Kaune vykusią Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ataskaitos-rinkimų konferenciją išrinktas naujuoju LKF prezidentu. 46 metų A.Sabonis vėliau surengtos spaudos konferencijos metu atskleidė, jog stojus už naujojo posto vairo jam teks atsistatydinti iš Kauno „Žalgirio“ prezidento pareigų, pasakojo apie dabartinę sveikatos būklę, galimus ateities sprendimus.

„Džiaugiuosi, kad Arvydas sutiko kandidatuoti. Tokia figūra yra labai reikalinga ir vaidina didelę rolę, o A.Sabonis turi autoritetą visame pasaulyje. Lietuva išsirinko labai tinkamą federacijos prezidentą.“ – sakė postą buvusiam auklėtiniui užleidęs Vladas Garastas.

„Noriu padėkoti visiems už pasitikėjimą manimi, – kalbėjo naujasis LKF prezidentas. – Šios pareigos – neeilinės. Būti LKF prezidentu – didelė garbė. Džiaugiuosi, kad galėsiu prisidėti prie Lietuvos krepšinio vystymo. Norėčiau padėkoti treneriui už didelį indėlį į krepšinį, pergales ir pralaimėjimus, o labiausiai – surengtą šių metų Europos čempionatą. Svečiai iš užsienio gyrė renginį ir jo metu, ir vėliau, todėl gėdos tikrai nebuvo padaryta. Atvirkščiai – pakilome į kitą lygmenį.“


 - Jūsų kandidatūra sulaukė absoliutaus palaikymo, niekas Jums pasakius kalbą net neuždavė jokio klausimo. Ar tikėjotės būtent tokio vienbalsio palaikymo? - žurnalistai paklausė A.Sabonio.

- Matote, pirmą kartą dalyvauju tokiuose dalykuose, todėl nieko nesitikėjau. Man viskas nauja. O klausimų, manau, dar užduos ateityje.

 - Kaip tęsite darbus, ar bus kokių permainų?

 - Viskas paaiškės ateityje. Pastaruosiuos metus federacija dirbo gerai, viskas vyko sklandžiai. Man reikės prisiderinti prie šio ritmo, bet kol kas sunku, nes esu čia naujokas. Pirmas darbas po konferencijos – papietauti.

 - Ką manote dėl olimpinės atrankos? Ar pirmasis sprendimas bus dėl jos rengimo?



 - Laiko yra nedaug. Dar reikia viską apsvarstyti ir apsispręsti. Aišku, viskas priklausys nuo pinigų. Kol kas anksti apie tai kalbėti. Kai kažkas paaiškės, pasakysime.

 - Ar išliksite ir Kauno „Žalgirio“ prezidentu?

 - Ne. Šią savaitę vyks akcininkų susirinkimas, kurio metu atsisakysiu šio posto. (To reikalauja LKF įstatai – aut.past.)

 - Dabar tapsite dar viešesniu asmeniu. Ar neatitiks taip, jog taps sunkiau bendrauti su žiniasklaida?

 - Juk mane pažįstate, ar ne? Manau, ir toliau draugiškai gyvensime.

 - Kaip Jūsų sveikata?

 - Dėl sveikatos... Darau pritūpimus, vaikštau po du kilometrus per dieną. Žodžiu, esu gyvas. Dabar reabilituojuosi (Juokiasi – aut.past.).  Iš tikrųjų viskas gerai. Kas įvyko, tas įvyko, bet dabar sveikata gera.


- Buvote vos vienintelis kandidatas. Ar tai, kad neturėjote konkurentų, kaip nors keitė jūsų nusiteikimą?

 - Kaip ir sakiau - aš čia dar naujokas ir apie tai negalvoju, ar būtų dar keli kandidatai, ar jų nebūtų. Juo labiau, dar ir susirgau. Ėjau pabandyti, pažiūrėti, kaip čia viskas vyksta iš vidaus.

Dabar žiūrėsiu, kaip seksis. Žinoma, dėsiu visas pastangas, kad būtų ne blogiau, o tik geriau. Ir be tų keliamų ažiotažų, išpūstų, nereikalingų burbulų visiems gyventi būtų linksmiau ir mūsų krepšinis pasiektų daugiau. Juk kaip ir visur, čia taip pat nėra lengva. Čia turbūt vienas iš mūsų turtų Lietuvoje, kurį visi mylime ir suprantame.

Būna, kad įvyksta taip kaip šiais metais, kamuolys apvalus, ką padarysi. Labai daug norėjome, bet nepavyko. Dabar turime dar galimybę, nenorime laužyti tradicijų ir kovoti dėl kelialapio (Į Olimpines žaidynes – aut.past).

 - Tapęs LKF prezidentu daugiau laiko praleisite Lietuvoje, nei Ispanijoje. Ar neplanuojate čia atsivežti šeimos?

 - Šeima, manau, liks ten, kur yra. Vaikams reikia baigti mokslus. O aš kaip anksčiau skraidžiau, taip ir toliau skraidysiu. Niekas nuo to nesugrius.

***


Lietuvos krepšinio federacijos generaliniu sekretoriumi ir toliau lieka Mindaugas Balčiūnas. Šias pareigas jis užima nuo 2007 metų.

Federacijos prezidentais liko Kęstutis Pilipauskas, Šarūnas Kliokys ir Rimantas Cibauskas. Prie jų prisidėjo Antanas Guoga.

 

 

 

Basketzone.lt

Video rekomendacijos: