G. Dragičius: apie užgauliojimus, Lietuvos rinktinę ir kerintį sezoną NBA



Juo niekas netikėjo veikiausiai apart šalies krepšinio aistruolių, nes šie tiesiog jį dievina ir kasmet laukia apsivilksiančio Slovėnijos rinktinės marškinėlius. Per septynis sezonus pajėgiausioje pasaulio lygoje – NBA, 28-erių Goranas Dragičius matė visko: užgauliojimų, nevilties, saldaus keršto kritikams ir akinančios šlovės.



Šių metų pavasarį Fynikso „Suns“ gynėjas pripažintas labiausiai patobulėjęs NBA krepšininkas. Apdovanojimas skiriamas žaidėjui, kuris padarė didžiausią pažangą nuo praėjusio sezono.

Tačiau dabar G. Dragičiui kaip ir krepšinio ritmu gyvenančiai Slovėnijai svarbiausias – pasaulio čempionatas Ispanijoje. Vienoje grupėje kartu su Lietuvos rinktine žaisiantys slovėnai nebeatrodys taip kaip praėjusiais metais jų valstybėje vykusiose 2013 metų Europos pirmenybėse.



Goranai, galima sakyti, kad su komanda atsisveikinus Jaka Lakovičiui ir Boštjanui Nachbarui, ji neatrodys taip kaip praėjusiais metais Europos čempionate?, – Balsas.lt paklausė G. Dragičiaus.

– Mūsų rinktinė bus labai jauna šiose pirmenybėse – vyksta kartų kaita. Treneriui teko pakeisti jūsų išvadrintus krepšininkus į jaunesnius, o jie buvo be galo reikalingi mums. Bet tai galbūt šansas pasirodyti tiek daug patirties nesukaupusiems žaidėjams. Dabar vykstas tas susižaidimo periodas ir tenka daug sunkiau dirbti negu taip buvo prieš Senojo žemyno čempionatą Slovėnijoje.

Prieš prasidedant planetos pirmenybėms visi it vienas kartoja, kad viskas kaip ir aišku – aukso medaliais pasidabins Ispanija arba Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinės. Kaip pats manote?

– Aš irgi panašiai manau. Kaip bebūtų Ispanijai susiklostęs Europos krepšinio čempionatas – jie geriausia komanda Senajame žemyne. JAV – stipriausia Šiaurės Amerikos rinktinė, kurioje žaidžia NBA žvaigždės. Tačiau sunku kažką sakyti, kai nematai, kaip jie pasiruošė čempionatui. Visada būna staigmenų. Prisiminus Europos pirmenybes jau pirmajame rate krito Rusija, Turkija, netoli nužygiavo ir Graikija. Tai – elitinės rinktinės, kurios važiavo namo daug anksčiau nei visi tikėjosi.

Ką manote apie savo grupę pasaulio krepšinio čempionate, kurioje teks kovoti su Lietuva, Pietų Korėja, Australija, Meksika ir Angola?

– Labai sunki grupė. Žinoma, grupės favoritai – lietuviai. Puiki komanda su labai geru treneriu, daro ypatingai mažai klaidų. Prieš lietuvius visada sunku žaisti. Australija taip pat nėra iš autsaiderių, turi puikius žaidėjus, kurie taip rungtyniauja ir NBA. Meksika – neblogai rungtyniavo savo žemyno pirmenybėse. Niekada negalima „nurašyti“ tokių komandų kaip Angola ar Korėja, nes tai yra neprognozuojamos komandos ir prieš juos visada reikia žaisti su visa jėga.

Jūs turėjote ypatingai sunkų sezoną NBA: tiek fiziškai, tie psichologiškai. Spėjote pailsėti?


– Po sezono turėjau pakankamai laiko pailsėti. Tačiau turėjau problemų su kulkšnimi. Manau, viskas susitvarkė ir esu pasiruošęs rungtyniauti visa jėga pasaulio čempionate.

Viename iš interviu esate minėjęs, kad pirmieji du sezonai NBA – buvo itin sunkūs ir esate net patyręs patyčių.

– Taip, esu. Mane visi dažniausiai krepšinio aistruoliai vadina pavarde – „Dragičiumi“. Tačiau pirmaisiais metais turėjau kitą pravardę – „Tragic“ (liet. tragedija). Buvo sunku, nes niekas manimi netikėjo.


Tačiau Slovėnijoje kartu su broliu Zoranu atrodote, kaip nacionaliniai šalies didvyriai.

– Bet visa tai atsirado tik dėl mūsų žaidimo. Žinoma, saviškiai visada labiau palaiko ir ragina. Manau, viską atperka sunkus darbas. Nepasakyčiau, kad kas nors pasikeitė iki šiol – sunkiai dirbu. Pirmaisiais metais ateidavau ir išeidavau paskutinis iš treniruočių, nes dirbdavau papildomai. O tai tikrai davė rezultatą, nes dabar turėjau geriausią sezoną savo karjeroje. (šypsosi)



alt







Evelina Žičkevičiūtė | Balsas.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: