I. Brazdeikis ir toliau svajoja apie Lietuvos rinktinės marškinėlius

I. Brazdeikis ir toliau svajoja apie Lietuvos rinktinės marškinėlius

Vaikystėje Kanados pilietybę priėmusiam ir Lietuvos piliečio statuso netekusiam krepšininkui 2021 metų vasarą buvo sugrąžinta mūsų šalies pilietybė.



Krepšininkas iškart buvo kviečiamas padėti Lietuvos rinktinei Tokijo olimpinių žaidynių atrankoje, tačiau puolėjas pasiūlymo atsisakė.

Dabar 23 metų 198 cm ūgio krepšininkas duodamas interviu nypost.com atskleidė, kad vis dar svajoja žaisti Lietuvos rinktinėje.

„Visada svajoju apie žaidimą Lietuvos rinktinėje. Ir tai nepasikeitė. Man tikrai patiktų joje žaisti. Gaila, jog praėjusią vasarą to padaryti man nepavyko, nes buvau susikoncentravęs į savo žaidimo tobulinimą, fizinių savybių gerinimą bei pasiruošimą NBA vasaros lygai. Ateityje lauksiu kvietimo į rinktinę“, - sakė Orlando „Magic“ lietuvis.


Primename, kad I. Brazdeikis gimė ir augo Kaune, tačiau vėliau su šeima išvyko į Kanadą.

2019 m. NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pakviestas I. Brazdeikis pusantrų metų priklausė Niujorko „Knicks“ klubui, bet jame neįsitvirtino ir 2021 metų kovą buvo iškeistas į Filadelfijos „76ers“.

Tiesa, Filadelfijoje Iggy ilgai neužsibuvo ir buvo atleistas, o dar vieną šansą jam suteikė Orlando „Magic“. Šiuo metu atletas rungtyniauja ir NBA, ir G lygoje, kur vilki „Lakeland Magic“ marškinėlius.

I. Brazdeikis šį sezoną NBA lygoje sužaidė 25 rungtynes ir vidutiniškai renka po 2,8 taško bei atkovoja po 1,4 kamuolio.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: