Vokietija ruošiasi 2022 metų Europos vyrų krepšinio čempionato varžyboms

Vokietija ruošiasi 2022 metų Europos vyrų krepšinio čempionato varžyboms

LKF nuotr.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir LKF krepšinio rinktinių direktorius Žydrūnas Vilenčikas viešėjo Vokietijoje, kur aplankė 2022 metų Europos krepšinio čempionato treniruočių bazes, varžybų arenas bei domėjosi būsimomis krepšininkų gyvenimo sąlygomis.



Šiemet Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks keturiose šalyse. Teisę organizuoti grupių varžybas gavo Gruzija, Vokietija, Italija ir Čekijos Respublika. Lietuvai patekus į B grupę reiškia, kad mūsų krepšininkai čempionatą praleis vienoje šalyje. B grupės varžybos vyks Vokietijos mieste Kelne, o, patekusieji į atkrintamąsias varžybas, kovas dėl medalių tęs Vokietijos sostinėje Berlyne.

„Kelne gyvenimo ir treniruočių sąlygos bus nepriekaištingos“, – pasakojo Ž. Vilenčikas. „Grupės rungtynės vyks universalioje „Lanxess“ arenoje. Čia ledo ritulį gali stebėti 18,500 žiūrovų, o transformavus į krepšinio aikštelę, gali tilpti ir iki dvidešimties tūkstančių sirgalių. Dėl to tikimės, kad mūsų sirgaliams nekils problemų dėl bilietų įsigyjimo. Varžybų organizatoriai minėjo, kad jau gavo nemažai paraiškų iš lietuvių sirgalių ne tik iš aplinkinių regionų, bet ir iš Belgijos, Olandijos.

Arenos pagalbinės patalpos erdvios, mūsų medicinos personalas galės tinkamai atlikti savo darbus. Nuo viešbučio iki arenos teks keliauti apie 10 minučių. Džiugu tai, kad visos komandos, įskaitant ir šeimininkus vokiečius, gyvens viename viešbutyje. Niekas dėl to neturės kokių nors privalumų.“


Komandų treniruotės vyks kitoje arenoje, esančioje už dvidešimties minučių nuo viešbučio. Treniruotėms pasirinkta Kelno krepšinio stovyklų arena. Joje yra penkios krepšinio aikštelės, treniruoklių salė.

„Treniruotėms sąlygos taip pat puikios. Apskritai čempionatų metu mums svarbiausia yra kokybiškas maitinimas ir privatumas viešbutyje. Kad žaidėjai galėtų susikoncentruoti, pailsėti, gauti visas reikiamas reabilitacijos procedūras“, – pažymėjo Lietuvos rinktinės direktorius. „Organizatoriai pažadėjo sudaryti visas reikiamas sąlygas. Komandoms bus skiriami atskiri kambariai video peržiūroms vykdyti, kiekvienai rinktinei bus skirtas tiek didelis autobusas, tiek mikroautobusas. Patekusiems į kitą varžybų etapą, skrydis į Berlyną bus vykdomas užsakomuoju reisu.“

Vokietijos sostinėje Berlyne apsilankę Lietuvos krepšinio federacijos atstovai taip pat liko patenkinti Europos čempionato finalinio etapo varžybų ir gyvenimo sąlygomis. Kovos dėl medalių vyks „Mercedes-Benz“ arenoje, talpinančioje 15 tūkst. žiūrovų.

„Berlyne dėl gyvenimo ar sportavimo sąlygų klausimų daug nekilo, viskas atitinka aukščiausius standartus. Vėlgi, visos komandos apsistos tame pačiame viešbutyje. Žaidėjams bus įrengta speciali poilsio/laisvalaikio zona. Maitinimas, kiek teko išragauti, labai puikus. Svarbiausia, žinoma, patekti į Berlyne vyksiantį varžybų etapą“, – kelionės įspūdžiais dalijosi jau dvyliktąjį sezoną rinktinės direktoriumi besidarbuojantis Žydrūnas Vilenčikas.

Europos čempionato B grupėje Lietuva kovos su Europos čempionais slovėnais, čempionato šeimininkais vokiečiais, taip pat su Vengrija, Bosnija ir Hercegovina bei Prancūzija. Į kitą varžybų etapą pateks keturios pajėgiausios grupės komandos.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: