K. Maksvytis paskelbė išplėstinį sąrašą mačams su bosniais (Įtraukti du Eurolygos žaidėjai)

K. Maksvytis paskelbė išplėstinį sąrašą mačams su bosniais (Įtraukti du Eurolygos žaidėjai)

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau šio mėnesio 24-ąją ir 27-ąją dienomis du kartus paeiliui susikaus su Bosnija ir Hercegovina, atrankoje į FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurę. Rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pristatė išplėstinį 24 krepšininkų sąrašą.



„Manau, jog laukia stiprus varžovas. Mūsų padėtį šiek tiek palengvina, jog vienas kitą pažinome pirmoje stovykloje. Iš kitos pusės – varžovas tikrai stiprus ir pirmos rungtynės laukia išvykoje. Bosniai pasipildę Džananu Musa, grįžusiu iš NBA, kuris tapo naudingiausiu Ispanijos krepšinio lygos turo žaidėju. Lengva nebus, bet esame Lietuvos rinktinė ir kovosime dėl pergalės“, – teigė K. Maksvytis.

Lietuvos rinktinės gynėjų grandyje teigiamą impulsą turėtų suteikti, dėl traumos pirmajame atrankos lange nerungtyniavęs Vaidas Kariniauskas.

„Jis turėjo būti jau pirmajame lange, tačiau dėl traumos negalėjo prisijungti. Manau, jog bus nebloga paspirtis, kaip sakoma, įžaidėjas yra treneris aikštelėje“, – kalbėjo K. Maksvytis.


Visgi, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė savo sudėtyje turės nuostolių – dėl nugaros traumos greičiausiai nepadės Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius šiuo metu serga COVID-19 virusu, Sankt Peterburgo „Zenit“ patikino neišleidžiantys Mindaugo Kuzminsko. Nepaisant praradimų, yra vilčių prie rinktinės prisijungti Kauno „Žalgirio“ puolėjui Regimantui Miniotui.

„Tiek E. Žukauskas, tiek E. Bendžius buvo išreikšti savo pozicijų žaidėjai – juos reikės kompensuoti. Sankt Peterburgo „Zenit“ teigė M. Kuzminsko neišleidžiantys, bet jį įtraukėme dėl viso pikto. Su Kauno „Žalgiriu“ vyksta pokalbiai dėl R. Minioto, kadangi matome, jog jo rolė komandoje šiek tiek sumažėjo sugrįžus į rikiuotę kitiems aukštaūgiams. Tikimės, jog „Žalgiris“ pasielgs geranoriškai ir išleis“, – mintimis dalijosi vyrų rinktinės strategas.

Bosnija ir Hercegovina pirmosiose dvejose atrankos rungtynėse į FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurę, kaip ir Lietuva, iškovojo pergales – 97:90 įveikė čekus bei 85:75 palaužė Bulgariją. Būsimų varžovų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 2 sezonus NBA praleidęs Dž. Musa, kuris vidutiniškai pelnė po 19 taškų.

Pirmajame atrankos lange lietuviai Klaipėdoje 89:69 įveikė Bulgariją, o išvykoje 74:66 nugalėjo čekus. Lietuvos gretose rinktinę į priekį vedė trys žaidėjai – rungtynėms su Čekija prisijungęs M. Kuzminskas, pelnęs 13 taškų, mače su Bulgarija iš toli puikiai atakavęs Osvaldas Olisevičius (vid. po 12 tšk.) ir per du mačus praktiškai dvigubą dublį fiksavęs Martynas Echodas (vid. po 10 tšk. ir 9,5 atk. kam.).

Bilietus į artėjantį FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurės mačą (vasario 27 d. 19:30 val., Avia Solutions Group Arena, Vilnius) su Bosnija ir Hercegovina platina Tiketa.lt ir bilietai.lt. Juos įsigyti galite paspaudę čia.

Visi kandidatai:

Arnas Butkevičius, Arnas Velička, Deividas Gailius, Donatas Tarolis, Dovis Bičkauskis, Dovydas Giedraitis, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Lukas Uleckas, Margiris Normantas, Martinas Gebenas, Martynas Echodas, Martynas Sajus, Mindaugas Girdžiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Osvaldas Olisevičius, Regimantas Miniotas, Tomas Dimša, Vaidas Kariniauskas ir Vytenis Čižauskas.


LTU.Basketball

Video rekomendacijos: