Aiškus vyrų rinktinės keturioliktukas, kovosiantis su Bosnija ir Hercegovina

Aiškus vyrų rinktinės keturioliktukas, kovosiantis su Bosnija ir Hercegovina

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau mažiau nei už savaitės (vasario 24 d.) pradės kovas antrajame FIBA 2023–ųjų metų Pasaulio taurės atrankos lange. Abi rungtynes, tiek išvykoje, tiek namuose, „Avia Solutions Group“ arenoje (vasario 27 d.) lietuviai žais su Bosnija ir Hercegovina.



Artėjant mačui vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pristatė žaidėjų keturioliktuką, kurie į pasirengimo stovyklą rinksis jau pirmadienį (vasario 21 d.).



Nepaisant Eigirdo Žukausko ir Eimanto Bendžiaus praradimų, rinktinei padės Kauno „Žalgirio“ puolėjas Regimantas Miniotas.


„Pasikeitimų bus, tačiau rinktinės branduolys išlieka. Paskutinė informacija buvo apie E. Bendžių, su kuriuo palaikėme ryšį, tačiau jis vis dar turi teigiamą koronaviruso testo rezultatą. Jis pats pareiškė norą – jeigu būtų pasveikęs, tikrai būtų atvykęs. Iki pat paskutinės dienos laukėme daktarų informacijos apie E. Žukauską. Dėl šių priežasčių reikėjo atlikti pakeitimus, tačiau manau, jog jie nebus itin ryškūs – išlaikėme branduolį, pasipildėme galbūt šiek tiek kitokiais žaidėjais“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Lyginant su 2021-ųjų lapkritį vykusiu pirmuoju FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurės atrankos langu rinktinėje išvysime penkis naujus, tačiau visiems gerai pažįstamus veidus – Vaidą Kariniauską, Kristupą Žemaitį, Martyną Sajų, Gytį Radzevičių ir, jau minėtąjį, R. Miniotą.

Kalbėdamas apie būsimą varžovę Bosniją ir Hercegoviną rinktinės vyriausiasis treneris atskleidė, jog laukia kietos kovos.

„Kreipėme dėmesį ir į laukiantį varžovą, kadangi tai yra agresyviai, ypatingai savo arenoje, žaidžianti komanda. Visų pirma, su bosniais reikės atstovėti fizinėje kovoje. Liaudiškai tariant – pirmiausiai bus muštynės ir tik po to prasidės krepšinis“, – apie bosnių žaidimo stilių mintimis dalijosi K. Maksvytis.

Pagrindinis nacionalinės rinktinės rėmėjas Betsafe prognozuoja, jog Lietuva turi 61% tikimybę iškovoti pergalę išvykoje prieš Bosniją ir Hercegoviną.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) visiems sirgaliams siūlo išskirtinę galimybę skristi kartu su vyrų rinktine į išvykos rungtynes su Bosnija ir Hercegovina vasario 24–ąją dieną, skrydžiais Vilnius–Tuzla–Vilnius. Tiesioginis skrydis iš Vilniaus numatytas vasario 23–ąją, o grįžimas vasario 25–ąją. Daugiau informacijos ir galimybę įsigyti bilietą rasite paspaudę ant šios nuorodos. Įsigyti bus galima tik skrydį arba paketą, kuriame jūsų patogumui pasirūpinta ir viešbučiu.

Bilietus į artėjantį FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurės mačą Lietuvoje (vasario 27 d. 19:30 val., Avia Solutions Group Arena, Vilnius) su Bosnija ir Hercegovina platina Tiketa.lt ir bilietai.lt.

Rinktinės sudėtis:



Arnas Butkevičius, Vilniaus „Rytas“
Gytis Masiulis, Bilbao „Surne“ (Ispanija)
Gytis Radzevičius, Vilniaus „Rytas“
Kristupas Žemaitis, Panevėžio „Lietkabelis“
Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)

Margiris Normantas, Vilniaus „Rytas“
Martynas Echodas, Venecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Martynas Sajus, Bairoito „Medi“ (Vokietija)
Mindaugas Girdžiūnas, Vilniaus „Rytas“
Osvaldas Olisevičius, Emilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Regimantas Miniotas, Kauno „Žalgiris“

Tomas Dimša, Trevizo „NutriBullet“ (Italija)
Vaidas Kariniauskas, Vilniaus „Rytas“
Vytenis Čižauskas, Dordonės „Boulazac“ (Prancūzija)

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: