Eurolygos ekspertas pažėrė kritikos B. Manekui: „Žalgiris“ galimai padarė klaidą“

Eurolygos ekspertas pažėrė kritikos B. Manekui: „Žalgiris“ galimai padarė klaidą“

LKL nuotr.

Kaip jau rašėme, dar kovo mėnesį Kauno „Žalgiris“ nusprendė pratęsti kontraktą su Brady Maneku. Sutartis pagal formulę „1+1“ atnaujinta iki 2025–2026 m. sezono pabaigos.



Verta paminėti, kad B. Maneku ypač tiki strategas Andrea Trinchieri. Būtent italo žodis ir buvo lemiamas pasiliekant puolėją Kaune.

Tuo metu apie B. Maneką savo mintimis pasidalijo Serbijos krepšinio ekspertas ir komentatorius Marko Plavšičius.

Jis išskyrė dešimt žaidėjų, kurie Eurolygoje kitą sezoną bus pervertinti. Į šį sąrašą pateko ir B. Manekas.


„Pašnekėkime apie Maneką. Tai dėmesio vertas žaidėjas, bet šiek tiek pervertintas. Taip, jis puikiai atakuoja krepšį, bet turi tris didelius trūkumus.

Pirmiausia, jis vis dar turi menką patirtį Europoje. Jam tai bus trečias sezonas Europoje, ir antras Kaune. Praėjusį sezoną matėme, kaip jam sunku žaisti prieš savo oponentus.

Manekas nemėgsta kontakto atakuodamas krepšį, todėl puolime vietoje prasiveržimo renkasi sunkų metimą. Tai gali vesti iš proto trenerį, komandos draugus ir sirgalius.

Šis puolėjas nemėgsta gintis. Dažnai pasimeta deriniuose turi blogą orientaciją. Komandos treneriams reikės daug kantrybės. Pasilikdami jį, „Žalgiris“ galimai padarė klaidą“, - pasakojo serbas.

Debiutiniame savo Eurolygos sezone aukštaūgis aikštėje vidutiniškai per 19 minučių pelnydavo po 7,5 taško, atkovodavo po 3,4 atšokusio kamuolio ir rinkdavo po 6,9 naudingumo balo.

Lietuvos krepšinio lygoje B.Maneko rodikliai buvo dar solidesni – 7,8 taško ir 2,8 atkovoto kamuolio, tritaškius metant 43,1 proc. taiklumu.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: