G. Krapikas apie pralaimėjimą „Rytui“: „Pralaimėjome komandai, kurią turėjome nugalėti“

G. Krapikas apie pralaimėjimą „Rytui“: „Pralaimėjome komandai, kurią turėjome nugalėti“

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šią savaitę pasitinka pirmąjį Eurolygos sezono išvykos rungtynių išbandymą – penktadienį Pirėjuje lauks dvikova su vietos „Olympiacos“.



Praėjusią savaitę pergale šių metų Eurolygos kampaniją pradėję žalgiriečiai, savaitgalį „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse pralaimėjo Vilniaus „Rytui“.

Apie buvusius susitikimus, laukiančias rungtynes Graikijoje ir kitas temas Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo narys Gintaras Krapikas dalijosi mintimis su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku „Žalgiris Insider“ prenumeratorių tinklalaidėje.

„Gyvenimas diktuoja savo ritmą. Jeigu dar ketvirtadienį po pirmųjų Eurolygos rungtynių buvome visiškoje euforijoje, turėjome nuostabų arenos palaikymą, vėl emocijos, pelnyta pergalė prieš „FC Barcelona“, savaitgalį – „back to reality“ ir pralaimėjimas „Rytui“. Tai sugadino tą vyravusią gerą nuotaiką. Vietoj laisvos dienos teko darbuotis ilgiau nei įprasta peržiūrint rungtynes“, – apie tai, kaip prasidėjo ši savaitė, pasakojo G.Krapikas.


Savaitgalį „Žalgiris“ rungtynėse sostinėje nusileido „Rytui“ (88:91). Treneris G.Krapikas pasakojo apie savo savijautą ir komandos po pralaimėjimo dvikovoje.

„Kiekvienas „Žalgirio“ pralaimėjimas mums yra nemalonumas. Esame komanda orientuota į pergales. Nežiūrinti, ar tai būtų Eurolyga, ar tuo labiau – LKL. Nėra, ką slėpti, žaidžianti prieš vilniečius, tos rungtynės yra truputį kitokios vertės. Pralaimėjimas, žaidžiant išvykoje, be abejo, kad išmuša iš vėžių ir iškelia naujų klausimų“, – aiškino specialistas.

Po minėtų rungtynių, žalgiriečiai laisvą dieną išnaudojo analizuodami rungtynes su vilniečiais. G.Krapikas tvirtino, kad komanda nesistengia pateisinti pralaimėjimo, žino priežastis ir dabar skiria energiją būsimai Eurolygos dvikovai.

„Žinodamas, kad darysime tinklalaidę, apgalvojau tas rungtynes ir galbūt buvau suradęs logiškų paaiškinimų pralaimėjimui. Iš kitos pusės, nenoriu, kad tai skambėtų, kaip pasiteisinimas. Nusprendžiau, kad geriau ir tų priežasčių, esančių savo galvoje, nepasakysiu. Priimsiu tai, kaip pralaimėjimą Vilniaus „Ryto“ komandai, ir tam nėra jokio paaiškinimo – pralaimėjome komandai, kurią turėjome nugalėti. Ir ją norėjome nugalėti. Dabar geriau truputį patylėti, padaryti išvadas, kodėl tai įvyko. Ir su komanda buvo tam skirta laiko apkalbėti, žiūrinti visas rungtynes. Netgi per dvi dienas žiūrint rungtynes. Dabar geriau patylėti ir neaiškinti nieko, nes tai skambės, kaip pasiteisinimas. Reikia judėti į priekį“, – kalbėjo G.Krapikas.

Daugiau G.Krapiko minčių ir atsakymų į sirgalių klausimus jau dabar gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai jiems skirtoje tinklalaidėje.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: