D. Adomaitis atvirai: „Ryto“ vadovai nenorėjo manęs matyti ir nuolat melavo

FIBA nuotr.


Vilniaus „Ryto“ komandą pastaruosius dvejus metus treniravęs Dainius Adomaitis šią vasarą pasitiko kiek neįprastai.



Vietoje naujų žaidėjų paieškų, sezono pasiruošimo darbų planavimo ir rinktinės treniravimo, šįkart strategas laiką leido su šeima Neringoje.

Nors specialistas buvo sulaukęs Monako „Basket“ ekipos dėmesio, tačiau derybos baigėsi nesėkmingai. Nėra abejonių, kad D. Adomaitis sezoną pradės be darbo ir lauks pirmos atleidimo bangos, kuri gali būti lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje.


LRT tinklalaidėje „Čempionų pietūs“ specialistas atskleidė įdomių faktų apie tai, kaip išsiskyrė keliai su LKL vicečempionais.

Jis paneigė kalbas, kad „Ryto“ klubas buvo pateikęs pasiūlymą jam. Treneris kelius kartus paminėjo, jog klubo vadovai nuolat melavo ir tai darė visą praėjusį sezoną.

Pasak D. Adomaičio, komandos vadovai net nenorėjo jo matyti kitą sezoną, nors viešoje erdvėje „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis nuolat minėjo, kad deda maksimalias pastangas išlaikyti trenerį.

D. Adomaitis pakartojo, kad jaučia didelį nusivylimą, praneša LRT.


Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Ryto“ ekipa dar sezono metu aktyviai ieškojo naujojo trenerio.

Primename, kad sostinės ekipa atsisveikindami su D. Adomaičiu teigė, jog norėjo išlaikyti specialistą, bet to negalėjo padaryti dėl pasaulinės pandemijos sukeltų pasekmių ir ekonominio neapibrėžtumo.

„Ne kartą esame viešai pasakę, kad Adomaičio sportinius rezultatus „Ryto“ klube vertiname tik teigiamai. Neturime priekaištų ir galime ištarti tik nuoširdų ačiū už atliktą darbą ir pasiektas pergales, – atviravo komandos generalinis direktorius Rolandas Jarutis.  

Tačiau, mes turėjome dvi opcijas – išlaikyti trenerį ir viršyti planuojamą kito sezono biudžetą arba pradėti ieškoti kito tinkamiausio sostinės klubui ilgalaikio varianto.

Situacija aiški, todėl abiem pusėms gaišti laiko iki liepos 1 nėra jokios prasmės. Nenorime, kad prasidėję kito sezono komplektavimo darbai apribotų „Ryto“ ir trenerio galimybes rinktis, todėl priėmėme greitą, bet reikalingą sprendimą. Linkime treneriui didžiausios sėkmės kitoje karjeros stotelėje.“





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: