[Komentaras] Nurašinėti A.Bennettą – per anksti



“Storulis”, “Blogiausias pirmas šaukimas istorijoje”, “Tragedija”. Tokie “švelnūs” epitetai lydi pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą Anthony Bennettą nuo pat pirmųjų jo rungtynių NBA.



Tačiau aš Klyvlendo “Cavaliers” gerbėjams linkėčiau anksčiau laiko nepanikuoti. Taip, kol kas amerikietis žaidžia labai prastai. Tiksliau, jis tragiškai pradėjo sezoną ir tik dabar pradėjo rodyti atsigavimo ženklus.

Dabartinė žaidėjo statistika – 3,4 taško, 2,6 atkovoto  kamuolio ir 3 iš 10 pataikytų metimų tikrai nedaro garbės. Bet aš esu įsitikinęs, jog 203 cm ūgio puolėjas žais geriau ir dar tars savo žodį šioje lygoje.



Tačiau  norint kažko pasiekti, krepšininkui reikia įdėti darbo. Akivaizdu, jog kanadietis tinkamai nepasiruošė NBA kovoms ir nuo NCAA laikų netgi priaugo svorio!

Benettui būtina savo kūnui suteikti daugiau raumenų – tada jam akimirksniu taptų lengviau kvėpuoti NBA lygoje. Sezono metu Anthony savo kūno kardinaliai tikrai nebepakeis, bet ateinančią vasarą jam būtina daug ir sunkiai dirbti.

Geriausias pavyzdys -  Kevinas Love’as. Šiuo metu nesustabdomai rungtyniaujantis aukštaūgis atėjęs į NBA irgi turėjo daugybę bėdų. Svarbiausia, jam trūko raumenų, jėgos. Amerikietis, kaip ir Bennettas, nebuvo išrinktas į “Žvaigdžių rungtynes”. Bet Kevinas dirbo jau pirmojo sezono metu – pastebimai priaugino raumenų masę ir sezono pabaigoje žaidė labai gerai, o po keleto sezonų tapo lygos superžvaigžde. Ir viskas – sunkaus darbo dėka.


Štai Love nuotrauka iš universiteto laikų. Akivaizdu, kad masės jam netrūko, tačiau normalių raumenų aukštaūgis neturėjo. Argi tai neprimena Bennetto pavyzdžio? Jei puolėjas išlies daug prakaito, gali tapti velniškai geru žaidėju.

Tačiau prisiauginęs raumenų Anthony iškarto netaptų dominuojančia jėga NBA. Aš manau, kad kanadiečiui reikia keisti žaidimo stilių. Šiuo metu jis metė daugiau metimų iš vidutinio arba tolimo nuotolio, o ne baudos aikštelėje ar jos prieigose.

Taip aukštaūgis neišnaudojo didžiulio potencialo. C’mon, juk tu sunkusis kraštas! Bennettas turi gana platų judesių po krepšiu arsenalą ir tiesiog privalo dažniau atakuoti iš arti – tuomet pakils ir taiklumo procentukai, kurie šiuo metu – apgailėtini.

Mačiau ne vienas Bennetto rungtynes universitete. Ten jis irgi nevengdavo mesti iš toliau, bet kaip liūtas kaudavosi baudos aikštelėje. NBA to nematome. Galbūt kažkiek kaltas ir treneris. Gal jis liepia žaisti toliau nuo krepšio? Bet čia jau tik teoriniai pamąstymai.

Akivaizdu, jog Bennettas turi ir psichologinių problemų. Būdamas pirmuoju šaukimu, kanadietis susidūrė su didžiuliais lūkesčiais. Po pirmųjų rungtynių lūkesčiai pavirto didžiulės kritikos banga.

Panašu, jog tai atletą kaip reikiant išmušė iš vėžių. Kaustomas įtampos aukštaūgis prametė toną išties palankių metimų, kai prie jo nebūdavo nei vieno ginamojo. Tačiau psichologija – pataisomas dalykas.

Žiniasklaida pamažu pamiršta nuviliantį pirmąjį šaukimą, o šis, savo ruožtu, žaidžia geriausią atkarpą sezone. Per paskutines septynias rungtynes kanadietis pelno 8,7 taško, atkovoja 4,4 kamuolio, o taiklumas siekia beveik 50 procentų. Visai neblogai, tiesa?

Taigi verdiktas paprastas – jei Anthony įdės daugiau darbo ir pakeis savo žaidimo stilių, jis gali tapti geru krepšininku. Mano nuomone – velniškai geru. Nenustebčiau, jei Bennettas vieną gražią dieną sudalyvaus “Visų žvaigždžių” rungtynės.

Dabar tai skamba kaip utopoija, bet esu matęs daug pavyzdžių, kai nevykėliai virsta dievais. Nowitzkis atvykęs į NBA buvo vadinamas nusivylimu. Per pirmajį Joakimo Noaho sezoną buvo sakoma, jog prancūzas netinkamas NBA lygai, aukštaūgis vadintas tikru nusivylimu.

Žinoma netvirtinu, jog Bennettas vertas pirmojo šaukimo, bet reikia žvelgti giliau. O kas vertas? Atsiminkit, kad NBA puikiai žaidžiantis Carteris-Williamsas buvo pasirinktas tik 11. Trey Burke’as – 9.

Pirmuoju šaukimu galėjo būti pasirinktas ir Otto Porteris, kurį Vašingtonas pasirinko trečią. Ar jis nebūtų nusivylimas? Arba Alexas Lenas, Cody Zelleris?



alt



Crazysport.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: