[Straipsnis] Tie laukiniai, laukiniai Vakarai!



Pateikiame Crazysport.lt įkūrėjo įžvalgas apie Dalaso "Mavericks" ekipą.



***

NBA rytų konferencijos kovos vyksta maždaug taip, kaip ir buvo galima tikėtis. Dabartiniai lygos čempionai, Majamio “Heat” krepšininkai be vargo doroja oponentus, o Indianos “Pacers” nors ir turi problemų, tačiau nepanašu, jog gali iškristi jau pirmame etape.



O Vakarai yra tiesiog laukiniai! Kas vakarą čia vyksta karštos kovos ir šiose atkrintamosiose panašu, jog net nėra svarbu, kas kokią vietą užėmė reguliariame sezone. Komandos be gailesčio kimba viena kitai į atlapus.

Praktiškai visų rungtynių likimas sprendžiasi arba paskutinėmis sekundėmis, arba per pratęsimą. Ne išimtis buvo ir praėjusio vakaro susitikimai, kuomet “Thunder” tik po pratęsimo palaužė septintoje vietoje Vakaruose likusius “Grizzlies”, o reguliariojo čempionato nugalėtojai “Spurs” krito Dalase.

Dienos herojumi tapo senukas Vince’as Carteris, kuris visą sezoną žaidžia išties neblogai, tačiau visą laiką lieka Monta Elliso ir Dirko Nowitzki šešėlyje. Tai neturėjo reikšmės šį vakarą, kadangi paskutinėmis ketvirtojo kėlinio sekundėmis senolis paleido neįtikėtiną tritaškį iš aikštės krašto ir paskutiniai į atkrintamųjų traukinį įšokę Dalaso “Mavericks” krepšininkai išsiveržė serijoje 2:1.

“Tai buvo viena iš galimybių. Paskutinis metimas turėjo būti atliktas greitai. Buvo galima pašokdinti varžovą, bet tai reikėjo atlikti labai greitai. Vyrukai atliko puikų darbą. Džiaugiuosi, kad Calderonas iškišo gerą perdavimą, nepaisant to, jog Ginobili labai kibiai gynėsi prieš Carterį. Žinoma, metimas irgi buvo nuostabus. Vince’as to nusipelnė. Jis šiai komandai duoda tiek naudos! Žinote, visada norisi, kad toks puikus vyrukas turėtų tokį neįtikėtiną momentą atkrintamosiose. Taigi labai džiaugiuosi dėl Carterio, išgelbėjusio mus. Likus porai minučių atsilikinėjome penkiais taškais ir situacija tikrai neatrodė palanki, tačiau vyrukai atsitiesė”, – po rungtynių džiaugėsi “Mavericks” treneris Rickas Carlisle’as.

“Man patinka įtampa, metant rungtynes galintį nulemti metimą. Negalvoju apie tai, jog galiu pramesti – tiesiog mėginu pataikyti. Manau, jog švarios mintys man padeda, tokiomis akimirkomis esu pilnai susikaupęs. Būna, jog tokį metimą prameti ir turi su tuo susigyventi. Kartais prameti nepaprastai svarbų metimą, ką aš padariau 2001 metais ir po to turi labai ilgai laukti progos pasitaisyti”, – pasakojo pats mačo didvyris.

2001 metus Carteris paminėjo neatsitiktinai. Tą sezoną jis kartu su “Raptors” ekipa nukeliavo iki Rytų konferencijos pusfinalio, kuriame kovėsi su “76ers” ir prireikė lemiamų, septintų rungtynių. V.Carteris paskutinėmis sekundėmis metė labai panašų metimą, kaip praėjusį vakarą, tačiau buvo netikslus ir komanda baigė pasirodymą.

Vince’as pripažino, kad paskutinį metimą atlikti turėjo visai ne jis, o Monta Ellisas. Tiesa, treneris liepė atsižvelgti į varžovų gynybą ir reikalui esant atiduoti kamuolį Carteriui. Calderonas tai ir padarė, o kamuolys skrodė tinklelį.


“American Airlines” žiūrovai į namus išvyko laimingi, tačiau jaudinančios akimirkos Vakaruose dar nesibaigė. Kitame mače susirėmė Oklahomos “Thunder” ir Memfio “Grizzlies” ekipos. Atrodė, jog Memfio krepšininkai vėl primes savo lėtą, klampų žaidimo stilių. Per pirmą kėlinį “Thunder” surinko vos 15 taškų, tačiau vėliau rodos prisiminė, kaip reikia atakuoti krepšį.

Ir kai jau atrodė, kad “Thunder” laimės svečiuose, viskas vėl apsivertė aukštyn kojomis. Štai ir laukiniai Vakarai! Likus 1 minutei 20 sekundžių Marcas Gaolis įmetė iš vidutinio nuotolio ir tuomet jau atrodė, kad “Thunder” atsidurs tragiškoje padėtyje – 80:75 pirmavo Memfio ekipa. Tačiau Reggie Jacksonas įmetė penkis taškus iš eilės ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Kai Kevinas Durantas demonstravo vienas prasčiausių taiklumo prasme rungtynių sezone, o Westbrookas ir toliau ignoravo laisvus komandos draugus ir mėtė protu nesuvokiamus metimus, “Thunder” netikėtai rado naują herojų – karjeros mačą sužaidusį Jacksoną. Pirmose trejose serijos rungtynėse vidutiniškai po 5 taškus rinkęs amerikietis praėjusį vakarą susūdė 32, įskaitant ir lemiamus baudos metimus, lėmusius pergalę ir lygų serijos rezultatą – 2:2.


Sveiki atvykę į Vakarų konferenciją, kur serijos yra tokios pat laukinės, kaip seni filmai apie kaubojus.

alt




Crazysport.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: