S. Curry norėtų žaisti taip ilgai, kaip amerikietiškojo futbolo superžvaigždė

S. Curry norėtų žaisti taip ilgai, kaip amerikietiškojo futbolo superžvaigždė

Neseniai naują kontraktą pasirašęs ir per penkerius metus 260 mln. dolerių uždirbsiantis San Fransisko "Warriors" lyderis Stephenas Curry pasvarstė apie savo karjeros pabaigą.



Triskart NBA čempionas ir dusyk lygos MVP prisipažino, kad stengiasi imti pavyzdį iš amerikietiškojo futbolo legendos Tomo Brady. Superžvaigždei jau 44-eri, o jis dar atstovauja Tampa Bėjaus "Buccaneers" komandai, su kuria 2000 m. septintą kartą tapo NFL čempionu.

"Žinoma, Tomas Brady yra tas sportininkas, kurį norisi pamėgdžioti. Asmeniškai esu kalbėjęs su juo apie tai, kaip jam pavyksta taip ilgai tęsti karjerą. Dabar jis yra tame etape, kai gali pažvelgti atgal ir kalbėti apie tai turėdamas milžinišką autoritetą bei patirtį.

Ir 35-erių, ir 40-ies jis sakydavo maždaug taip: "Manau, turiu dar dvejus metus. Darysiu viską, kas įmanoma, kad išlaikyčiau formą, likčiau puikios protinės ir fizinės kondicijos.


Vėliau tie dveji metai praeina, ir tu kartoji tą patį vėl, dar kartą nusistatai tikslą. Ir vėl, ir vėl", – papasakojo S.Curry.

Praėjusiame sezone 33-ejų 191 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 34 minutes pelnė net po 32 taškus (42,1 proc. trit.), atkovojo 5,5 bei perėmė 1,2 kamuolio ir atliko 5,8 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: