S. Francisco: „Žalgiris“ – puiki vieta, kur gali tobulėti“

S. Francisco: „Žalgiris“ – puiki vieta, kur gali tobulėti“

Sutartį su Kauno „Žalgiriu“ sutartį pasirašęs prancūzas Sylvainas Francisco džiaugiasi priėmęs žaliai baltų iššūkį ir nekantriai laukia sezono pradžios.



Krepšininkas apie savo įspūdžius tapus žalgiriečiu ir karjerą pasakojo savo pirmajame pokalbyje su „Žalgiris TV“.

„Jaučiuosi puikiai ir esu laimingas būdamas čia. Galėdamas pasikalbėti su jumis visais. Būti apsirengęs šiais marškinėliais ir pasiruošęs keliauti į naują nuotykį. Siekti naujų tikslų. Naujų iššūkių. Aš taip pat nekantrauju pasimatyti su savo būsimais treneriais ir komandos draugais“, – šypsojosi žaidėjas.

2023–2024 m. sezone S.Francisco debiutavo Eurolygoje, kur atstovavo Miuncheno „Bayern“ klubui iš Vokietijos. Krepšininkas per kiek daugiau nei 19 minučių turnyre vidutiniškai rinko po 10,6 taško ir po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.


S.Francisco tikino, kad ieškojo tokios karjeros stotelės, kurioje gautų daugiau atsakomybių būsimame sezone.

„Labai norėjau žaisti Andrea treniruojamoje komandoje. Žinojau, kad „Žalgiris“ yra geras klubas. Iš tiesų, man tai vienas geriausių klubų Europoje. Gal rezultatai ir sako kažką kita, bet „Žalgiris“ – puiki vieta, kur gali tobulėti. Gali parodyti save kitiems treneriams ir klubams, kurie apie tave dar nieko nežino. Jaučiau, kad turiu būt ten, kur galiu gauti daugiau atsakomybės. Ten, kur mano treneris mane nuolat spaus būti geresniu. Ir, žinoma, būti ten, kur yra nereali atmosfera. Man pasitaikė puiki galimybė būti čia“, – kalbėjo S.Francisco.

26-erių 186 cm ūgio gynėjas, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, prisiminė ir debiutinį sezoną Eurolygoje ir, kokį įspūdį krepšininkui paliko žaidimas stipriausiame Senojo žemyno klubiniame turnyre.

„Turi tiesiog prisitaikyti. Esu tas žaidėjas, kuris gali greitai prisitaikyti prie bet kurios situacijos bet kurioje lygoje. Pamenu, kad mano pirmas įspūdis Eurolygoje buvo: vyrukai čia labai dideli! Labai labai dideli! Tada supranti, kad tai vyresnių žaidėjų lyga. Gynėjai čia yra labai patyrę, su labai aukštu krepšinio IQ. Turi suprasti Eurolygos krepšinį. Viskas čia paremta detalėmis. Kaip jas išnaudosi, kad laimėtum. Tai buvo pagrindinis dalykas“, – aiškino prancūzas.

Priėmęs „Žalgirio“ pasiūlymą S.Francisco nekantriai laukia išbandymo Andrea Trinchieri treniruojamoje komandoje. Gynėjas tikisi, kad galės būti komandos vedliu, padėsiančiu jai būti geresnei.

„Žinoma, nenoriu būti tas žaidėjas, kuris nori viską kontroliuoti. Noriu tiesiog būti lyderiu, kuris turi savo žodį. Noriu atvesti komandą į kaip įmanoma aukštesnius pasiekimus. Esu tas vyrukas, kuris turi patirties, pasisemtos iš kitų trenerių, todėl žinau kaip bendrauti su kitais žaidėjais. Ne su visais gali kalbėti taip, kaip manai, kad nori kalbėti. Yra daug dalykų, kuriuos tiesiog turi suvokti. Juos patirti. Jaučiu, kad noriu būti lyderiu, bet turiu tai įrodyti. Turiu tai įrodyti savo veiksmais aikštėje. Jeigu tai pavyks padaryti, mane galės sekti, visi žengsime tuo pačiu keliu“, – tikino S.Francisco.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: