Utenos klubo gretas papildė K. Lukošiūnas

Utenos klubo gretas papildė K. Lukošiūnas

LKL nuotr.

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ komanda tęsia naujojo sezono komandos komplektacijos darbus bei pristatė dar vieną komandos naujoką. Utenos komandos marškinėlius artėjančiame sezone vilkės Karolis Lukošiūnas.



Aukštaitijos klubas su krepšininku sudarė vienerių metų sutartį.

„Karolio pristatinėti nereikia – jis ateina iš aukščiausio lygio ir jo geriausius žaidimo komponentus visi žino. Labai džiaugiamės prisivilioję aukščiausiame lygyje daug metų praleidusį žaidėją, kuris yra elitinis snaiperis. Karolis sėkmingai praėjo visas patikras, kurias norėjome pamatyti ir turi didžiulę ambiciją įrodyti tiek sau, tiek visiems krepšinio mėgėjams, kad yra gero lygio žaidėjas, o mes norime būti tuo tramplynu jo karjeroje. Klubo ir žaidėjo ambicijos sutapo, todėl šis susitarimas įvyko gana greitai“, – kalbėjo Utenos komandos vyr. treneris Vytautas Buzas.  

26-erių metų 195 cm ūgio vilnietis Karolis Lukošiūnas nuo 2019 iki 2023 metų atstovavo Kauno „Žalgirio“ ekipai. Su žaliai baltais marškinėliais gynėjas triskart yra tapęs Lietuvos čempionu ir keturis kartus iškovojęs Karaliaus Mindaugo taurę.


2022/2023 metų „Betsafe-LKL“ sezone „Žalgiriui“ atstovavęs K.Lukošiūnas pelnė po 5,8 taško (tritaškiai 38,9 proc.) per vidutiniškai 14 aikštelėje praleistų minučių.

2023/2024 metų sezone Lietuvis dalyvavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) G lygos naujokų biržoje ir savo pavardę išgirdo dešimtas. K.Lukošiūną pašaukė dukterinė Jutos „Jazz“ ekipa Solt Leik Sičio „Stars“.

G lygoje Lukošiūnas sužaidė penkerias rungtynes ir vidutiniškai fiksavo 3,8 taško vidurkį.

Be Karolio Lūkošiūno sutartis su Utenos klubu artėjančiam sezonui taip pat turi Joe Chealey, Laurynas Beliauskas, Žygimantas Skučas, Šarūnas Beniušis, Ernestas Sederevičius ir Titas Didžgalvis. Komandą treniruos V.Buzas.

UtenosJuventus.lt

Video rekomendacijos: