Besitikintis pirmosios pergalės Europos taurės turnyre A. Magro: „Atiduosime visas jėgas“

Besitikintis pirmosios pergalės Europos taurės turnyre A. Magro: „Atiduosime visas jėgas“

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda tikisi antradienį atsidaryti pergalių sąskaitą Europos taurės („BKT EuroCup“) A grupėje. Vilniečiai savo aikštėje priims Ulmo „Ratiopharm“ krepšininkus.



Jei Lietuvos klubas turnyre dar nelaimėjo, tai Vokietijos ekipos situacija yra visiškai skirtinga – ji ne tik triumfavo abejose žaistose rungtynėse europinėse varžybose, tačiau lygiai taip pat pergalingai žygiuoja ir šalies čempionate, iškovojusi tris pergales iš tiek pat galimų.

Būtent į puikų varžovų startą sezone dėmesį atkreipė ir sostinės komandos vyr. treneris Alessandro Magro, pripažinęs, kad rytoj jo vadovaujamų auklėtinių laukia dar vienas rimtas iššūkis. Vis tik, jis optimistiškai žvelgė į būsimą akistatą.

„Laukiame labai sunkios dvikovos. Ulmo komanda laimėjo visas penkerias rungtynes šalies lygoje ir Europos taurės turnyre. Mums tai bus antrosios rungtynės, kurias žaisime namuose. Paskutinėse žaistose rungtynėse pakėlėme savo žaidimo lygį. Net ir Bulgarijoje prieš Tel Avivo „Hapoel“ atlikome neblogų dalykų. Esame įsitikinę, kad atiduosime visas jėgas ir pabandysime iškovoti pirmąją pergalę čia, Vilniuje, savo žiūrovų akivaizdoje“, – teigė krepšinio specialistas iš Italijos.


Treneris pasidalino mintimis apie laukiančias rungtynes, žinutę žaidėjams, stipriąsias varžovų puses, Mato Jogėlos žaidimą bei traumuotų Arnoldo Kulbokos ir Vaido Kariniausko situacijas.

Žinodami, kad rungtynės namuose yra labai svarbios siekiant vietos atkrintamosiose varžybose, kokią žinutę norite perduoti žaidėjams?

– Žinutė yra ta, kad turime būti tikrai labai, labai stabilūs. Turime būti tikrai labai... Žinote, pastangų ir atsidavimo lygis, ypač iš gynybos pusės, turi būti šiek tiek geresnis nei paskutinėse rungtynėse, ypač joms prasidedant. Tačiau kartais tai nėra derinių dalykas. Mes nekalbame apie techniką ar taktiką. Norėčiau, kad žaidėjų parodytų, kad turime tikslų. Turime ambicingų tikslų. Ir, kaip sakėte, namų rungtynės yra gana svarbios, kad stengtumėmės rinkti pergales, kurios gali padėti reguliariojo sezono pabaigoje.

Kokios yra pagrindinės svečių komandos stipriosios pusės? Kokie yra didžiausi pavojai?

– Jie yra tikrai labai agresyvūs puldami. Jie turi jauną, bet tikrai talentingą įžaidėją. Ir jie yra komanda, kuri gali daug išmeta labai daug tritaškių. Taigi su Plummeriu, su Jessupu, su Klepeiszu, o taip pat aukštaūgiais, kurie gali atšokti ir išplėsti aikštę, viena iš svarbiausių užduočių bus apriboti jų tolimų metimų įtaką ir energijos lygį, kurį jie gali turėti atakuodami, prasiverždami ir kovoje dėl atšokusių puolime kamuolių.

Prieš pirmąsias Euro taurės rungtynes Arnoldas Kulboka kalbėjo, kad bus netoli sugrįžimo po dviejų ar trijų savaičių. Kokia jo padėtis šiuo metu?

– Stebime jo situaciją kasdien, diena iš dienos. Tikimės kuo greičiau turėti pilną sudėtį.


Ar rytoj pamatysime lietuvių žaidėjų starto penkete?

– Tikriausiai keli lietuviai bus starto penkete. Nežinojau, kad esu pirmas treneris istorijoje, kuris į penketą išleido visus užsieniečius. Apsispręsiu turėdamas tai mintyse.

Matui Jogėlai paskutinės rungtynės buvo geriausios Lietuvos lygoje. Kaip vertinate jo pažangą komandoje?


– Man jis patinka. Man jis patinka kaip vyrukas, patinka kaip žaidėjas. Dėl šios priežasties jis yra čia šį sezoną. Manau, kad net ir paskutinėse rungtynėse jis galėjo būti agresyvesnis. Jis turi galvoti apie save, turi pasitikėti sistema, o komanda turi pasitikėti juo, nes jis mums yra labai svarbus žaidėjas. Pirmiausia, tikrai džiaugiuosi, kad jis sužaidė tokias rungtynes. Norėčiau ir tikiuosi, kad po šių rungtynių jis įgis pasitikėjimo savimi ir galės daryti įtaką net ir Europos taurės lygyje.

Kokia situacija su Vaidu Kariniausku? Jis bus pasiruošęs žaisti rytoj?

– Stebime jį kaip ir Kulboką. Patikrinsime rytoj ryte ir nuspręsime prieš pat rungtynes.


Europos taurės rungtynes „Wolves Twinsbet“ ir Ulmo „Ratiopharm“ komandos sužais antradienį, spalio 8 d., „Twinsbet“ arenoje.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: